500 g (1 bundt) grønne asparges
70 g (1 pakke) parmaskinke i skiver
olivenolie
ca. 150 g. hjertesalat
30 g friskhøvlet parmesan
Dressing
2 spsk olivenolie
2 tsk fintreven citronskal
2 tsk citronsaft
salt og peber
Tilberedning
Skær den nederste træede del af aspargesene af. Skær parmaskinken i 3 stykker på tværs. Vikl parmaskinken om aspargesene. Måske er der ikke nok til alle asparges, så bag resten uden. Læg dem alle på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Bag ved 180° varmluft i ca. 10 minutter, til alt er gyldent.
Bræk salaten i mundrette stykker og skyl den.
Bland dressingen – men pas på med saltet, da skinken også er salt.
Ved serveringen: Anret salaten på et fad, læg aspargesene over, fordel dressingen over, og høvl til sidst parmesan over med en kartoffelskræller.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Susan Christensen 2014-05-11 09:41:45
Fantastisk dejlig frisk salat! Den skal helt klart prøves igen. Gæsterne synes den var super lækker og bad om opskriften, så den er hermed sendt videre :)