200 g kalvemørbrad
60 g risblanding
(af alm. og vilde ris)
2 tsk. olie
400 g skalotteløg
4 fed hvidløg
400 g marksvampe
300 g rødbede
2 laurbær
12 salvieblade
1,5 liter hønsebouillon
1 pære
1 citron
Salt og peber
Tilberedning
Kog risene.
Bank bøffen flad. Drys den med salt og peber, og brun den på panden i lidt olie. Tag den op.
Skyl svampene, og skær dem i halve. Pil skalotteløg og hvidløg.
Brun svampe, hele løg og hvidløgsfed på panden.
Rens rødbeden, skær den i mindre stykker, og kog i saltet vand i 5 min.
Læg løg, svampe, rødbede og krydderurter i et ovnfast fad, hæld bouillon ved, og stil det i ovnen ved 200° i 20 min.
Skræl pæren, og skær den i både. Læg pærebådene og bøf i fadet efter de første 20 min., og lad retten få nogle få min. mere.
Pres citronen, smag retten til med saften, salt og peber, og server den med ris til.