½ pk. frossen forårsrulledej (ikke butterdej!)
1-2 kyllingebryster
100 g små rejer
3 fed hvidløg
soja sauce (smag til)
1 rød chili (el. 1-2 tsk sambal oelek)
3-4 gulerødder
1-2 løg
½-1 bakke champignons
1 rød peber
1 bakke bønnespirer
evt. 150 g hvidkål
1 æg
½ - 1 liter rapsolie
Tilbehør
2 dl brune/vilde ris
Tilberedning
Dejen tages ud af fryseren og tør op i ½ time, et vådt viskestykke lægges om.
Kyllingebrystet skæres ud i meget små tern og steges i lidt olie i en wok sammen med løg i små tern, hvidløg og chili, til kødet er gennemstegt, og det hele tages op på en tallerken.
Sæt risene over. (Brune ris skal jo koge rimelig længe)
Gulerødderne skrælles og rives, hvidkålen rives, og peberen skæres i meget små tern. Champignons renses og skæres i skiver. Alle grøntsager (undtagen spirer) lynsteges i wokken. Til sidst tilsættes kødet, bønnespirer og rejer samt soja, og det hele hældes over i en si over en skål.
Følg brugsanvisningen på pakken af dejen for at folde rullerne, og lim dem sammen med pisket æg.
Forårsrullerne frituresteges én af gangen til de er gyldne, hvorefter de lægges på et fad med køkkenrulle og dækkes med et stykke staniol, så de holder sig varme.
Server ris til.
Tip
Lav gerne en stor portion, de holder sig fint til dagen efter og kan opvarmes igen i ovnen (eller bordgrill).