Tø anden blidt op i køleskab (1 døgn).
Alt fyldet grovskæres og fyldes i den vaskede and. Med øko-appelsiner, kan det yderste af skrællen bruges; men ikke det hvide, da det er bittert.
Husk at fjerne evt. fjerhylstre i skindet, inden det drysses med salt, peber og lidt appelsin- el. citronsaft. Hullet lukkes med kødnåle.
Lægges på bradepande-rist med brystet nedad på 130° i 4 timer med vand i bradepanden.
Vend dyret og giv det ekstra 2 timer dvs. ialt 6 timers »luskeblus« 130 °.
Hvis den herefter ikke er sprød i skindet endnu, gives den grill i kort tid under overvågning (brandvagt).
Alt fyldet smides ud.
Saucen laves uden andefedtet eller besværet med varm bradepande.
Pynt med appelsinskræl i julienner.
Tip
Er der indmad med, kan det koges til hjemmelavet fond med lidt krydderurter og løg.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Marianne 2010-12-08 20:37:54
Efter gennem mange år at have spist os gennem mere eller mindre seje ænder, var det rigtig opløftende at kunne nyde en lækker og mør and. Det bliver bare opskriften hos os fremover:O)
marianne 2010-12-08 22:44:29
Jeg glemte at skrive at 2 dages optøning i køleskab er super. Med kun 1 dag er den stadig ret frossen i midten.