Mindst halvdelen skal helst være grøntsager, og gerne de grove og fiberrige som fx. gulerødder.
Fx. to gange om ugen til det varme måltid. Eller som pålæg næsten hver dag og én gang til det varme måltid.
Vælg helst de grove udgaver. Spis mange fuldkorns-produkter som rugbrød og havregryn. Undgå helst hvidt brød.
Det er ikke hverdagskost og bør helst kun nydes ved særlige lejligheder.
Vælg de magre produkter og sunde (umættede) fedtstoffer fra nødder, fisk og olier. Brug avocado-, raps- eller olivenolie til at stege i.
Varieret kost sikrer dig de vitaminer og mineraler, du har behov for. En normal vægt hjælper med at forebygge livsstilssygdomme.
Du har brug for ca. 1-1½ liter væske om dagen. Dog skal du drikke mere, hvis det er varmt, eller du dyrker meget motion.
Motion giver velvære, regulerer appetitten og hjælper dig med at bevare vægten.
Potsticker dumplings med svinekød og...Farverig thaisalat med mango, korian...Runes citron-kylling med ovnkartofler...Jordskok/kartoffelsuppe med sennepscr...Guacamole