300 g fast hvid fisk, fx. havaborre (uden ben)
1 øko-citron, saft og julienne-strimler af skallen
3 ansjosfileter
2 spsk friske merian el. oregano-blade
1 fed hvidløg
¼ tsk salt
1 tsk citronsaft
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
Crostini
Frisk italiensk brød i skiver
olivenolie
salt
Tilberedning
Skær fisken i skiver - så tyndt som overhovedet muligt. (Det er bedst med en tynd, fleksibel kniv.) Arrangér skiverne i et enkelt lag på tallerkenerne, og pres citronsaft over. Lad det stå i 5-10 min, eller mere hvis du vil have fisken mere "tilberedt".
Skær ansjosfileterne i tynde skiver også, og drys dem over fisken.
Kom merian eller oregano, hvidløg og salt i en morter, og stød til det bliver jævnt. Tilsæt 1 tsk citronsaft og olien. Du kan også bruge en lille food processor.
Crostini: Pensl brødskiverne med lidt olivenolie, drys med lidt salt, og rist dem sprøde.
Dryp saucen over fisken med en ske, og servér med det samme, ledsaget af friskbagte crostini.