250 g hakket kylling
6 fuldkorns-lasagneplader
1 dåse flåede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
2 fed hvidløg (knust)
1 stort løg (hakket)
1 stor gulerod (revet)
200 g champignons (i skiver)
2 stilke bladselleri (i små tern)
2 håndfulde basilikumblade (hakket)
2-4 spsk. balsamico
Salt og peber
Bechamelsauce
2 spsk. hvedemel
3 dl mælk
50 g revet parmesan
revet muskatnød
salt og peber
Tilbehør
en grøn salat
Tilberedning
Hvis lasagnepladerne ikke er forkogte, koges de som anvist på pakken.
Tænd for ovnen (175°C varmluft).
Steg løg i lidt olie i en gryde, og kom kødet og hvidløg ved, og steg til kødet får farve.
Riv eller hak alle grønsagerne, og kom dem op til kødet. Når det er ved at brænde på, tilsættes balsamico, tomater, koncentrat og krydderier. Lad kødsaucen simre, mens du laver bechamelsaucen.
Bechamelsauce
Pisk mel og mælk sammen i en gryde, og kog godt igennem (min 3 min). Tag af varmen, og rør ost og krydderier i. Gem lidt af parmesanen til at drysse på toppen.
Læg først et lag kødsauce, så plader, så kødsauce, så plader, så lidt kødsauce og til sidst bechamelsaucen øverst drysset med det sidste parmesan.
Bages ca. 25 min. ved 175°C varmluft.
Lad den lige stå og hvile efter den er taget ud af ovnen (ca. 10 min), så bliver den mindre flydende.