FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Upside-down
ingefær og blommekage

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

10 personer


30 g smør
125 g rørsukker
300 g blommer
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 æg
2 dl kærnemælk
60 g rapsolie
(el. macademia-nøddeolie)
2 cm ingefær

Tilberedning

Kom smør og halvdelen af sukkeret i en gryde, og smelt. Tilsæt rensede blommer skåret i 2 cm store stykker, og sluk. Sigt mel og bagepulver i en skål. Pisk æg med mælk, resten af sukkeret, raps- eller nøddeolie og friskrevet ingefær sammen, og rør det i melet. Kom blommeblandingen i bunden af en form foret med bagepapir, og hæld dejen over. Bag ved 180° i 30 min., eller til dejen slipper en strikkepind. Afkøles i 5 min., før den tages ud af formen og vendes rundt, så frugten vender opad. Server evt. kagen med en smule creme fraiche eller fromage frais.

Tip

Du kan sagtens fryse kagen.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer