FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Sandwich med tyndtskåret kalkun
og fennikel/lime-salat

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

2 personer


4 gode boller (gerne grove)
en håndfuld cornichon'er

Kød

1 kalkun/skinke-schnitzel
1 øko-citron, fintrevet skal
1 fed knust hvidløg
1 tsk finthakket timian el. rosmarin
1 tsk olivenolie
salt & peber

Salat

1 fennikel-knold
2½ dl meget fintsnittet spids- el. hvidkål
½ dl hakket koriander
1 forårsløg i tynde skiver

Salatdressing

2 spsk god mayonnaise
1 fed knust hvidløg
1 øko-lime, saft og fintrevet skal
1 lang grøn el. rød chili, finthakket uden kerner

Tilberedning

Skær evt. fedt og sener af kødet. Flæk schnitzlen uden at skære den hele vejen igennem, og åbn den som en bog. Krydr med salt og peber. (Hvis schnitzlerne er meget tynde, kan de bankes ud i stedet.)

Bland citronskal, hvidløg, timian og olivenolie i en lille skål, og smør det på indersiden af kødet. Luk "bogen" igen og fold den tynde ende af kødet ind i også. Snør kødet sammen med køkkengarn (for hver 2 cm).

Opvarm en pande med lidt olivenolie, og steg kødet på alle sider, i ca. 12 min, til det er gennemstegt. Læg det på en tallerken med staniol over for at hvile og køle af.

Salat

Pisk mayonnaise, hvidløg, limeskal og saft samt chili i en stor skål.
Skær stilkene af fennikel, og skær den i kvarte. Gem de fine grønne toppe. Skær derefter i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Hæld alle salatingredienserne ned til dressingen, og vend godt rundt.

Fjern garnet fra kødet, og skær diagonalt i så tynde skiver som muligt.

Halvér bollerne og top dem med syltede agurker i skiver, kød og fennikelsalat, samt fennikeltoppene som pynt på toppen.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer



Rune     2011-09-20 19:11:31

Lækkert!