Lynstegte tunbøffer
med kartoffelmos og salsa verde
Kilde: Dinner Seafood
Vores bedømmelse:
2 personer
2x175 g tunbøffer (sushi-kvalitet)
40 g rucola
Kartoffelmos
500 g kartofler
3 spsk olivenolie
1 dl mælk
salt og hvid peber
Salsa verde
1 dl tætpakket bredbl. persille
½ dl mynteblade
½ dl god olivenolie
4 tsk kapers (skyllede)
1 tsk Dijon sennep
1 spsk citronsaft
4 ansjosfileter
1 lille fed hvidløg
Tilbehør
evt. dampede grøntsager som broccoli, bønner el. lign.
Tilberedning
Kog kartoflerne til de er møre, og dræn vandet fra. Mos dem med mælk, olivenolie, salt og peber, dæk til og hold varm.
Lav salsa verde ved at blende alle ingredienserne. Husk at skylle kapers og dræne væsken fra ansjoserne.
Kog/damp broccoli, bønner el. lign.
Steg tunbøfferne på en varm pande med olie (eller på grill) ca. 1-2 min. på hver side.
Arrangér kartoffelmosen på tallerkener med tunbøf, salsa verde (pisk den lidt først) og rucola på toppen.
Lynstegt? (seared)
Når tunen bliver stegt knapt 1 min. på hver side, får den en stegeskorpe og forbliver rå og saftig indeni.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Bitten 2017-09-10 19:43:08
Jeg brugte lige dele kartoffel, persillerod og selleri til mosen og så erstattede olivenolie med trøffelolie - dét smagte himmelsk.