Laksespyd med fine krydderurter
og tunspyd med sesam/peanut "dukka"
Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)
Vores bedømmelse:
5 personer
Laks
500 g frisk laksefilet
(af det inderste stykke)
½ dl hakket purløg
½ dl finthakket bredbl. persille
salt & peber
Tun
500 g frisk tun
(af det inderste stykke)
1,2 dl sesamfrø
1,2 dl ristede peanuts
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
¼ tsk "kinesisk 5-spice"*
1-2 citroner (saften)
tandstikker el. lign til servering
Tilberedning
Laks
Fjern evt. ben fra laksen, fjern også skindet, og skær siderne lige ned. Skær så fisken i 2 cm terninger. Dæk til og sæt i køleskabet, til de skal bruges.
Bland persillen med purløg, krydr med salt og peber, og kom det i en dyb tallerken.
Tun
Fjern evt. skind fra tunen, og skær siderne lige. Skær også den i 2 cm terninger, dæk til og sæt på køl.
Dukka
Rist sesamfrøene på en tør pande over medium varme, til de er gyldne. Afkøl, og kom sammen med de andre dukka-ingredienser i en food processor og kør, til det er finthakket, emn ikke fedtet. Hæld det ud på en tallerken.
Ved servering
Lige inden servering, dryppes citronsaften over både laks og tun, og der vendes rundt.
Dyp top og bund af hvert stykke laks i krydderurterne, og top og bund af hvert stykke tun i dukka.
Sæt hvert stykke fisk på en tandstik, og sæt dem blandet på et serveringsfad. Servér straks!
(i denne opskrift er der til ca. 15 af hver slags)
*Kinesisk 5-spice kan du lave selv, hvis du ikke kan finde det: