FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Laksespyd med fine krydderurter
og tunspyd med sesam/peanut "dukka"

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

5 personer


Laks

500 g frisk laksefilet
(af det inderste stykke)
½ dl hakket purløg
½ dl finthakket bredbl. persille
salt & peber

Tun

500 g frisk tun
(af det inderste stykke)
1,2 dl sesamfrø
1,2 dl ristede peanuts
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
¼ tsk "kinesisk 5-spice"*

1-2 citroner (saften)
tandstikker el. lign til servering

Tilberedning

Laks

Fjern evt. ben fra laksen, fjern også skindet, og skær siderne lige ned. Skær så fisken i 2 cm terninger. Dæk til og sæt i køleskabet, til de skal bruges.

Bland persillen med purløg, krydr med salt og peber, og kom det i en dyb tallerken.

Tun

Fjern evt. skind fra tunen, og skær siderne lige. Skær også den i 2 cm terninger, dæk til og sæt på køl.

Dukka

Rist sesamfrøene på en tør pande over medium varme, til de er gyldne. Afkøl, og kom sammen med de andre dukka-ingredienser i en food processor og kør, til det er finthakket, emn ikke fedtet. Hæld det ud på en tallerken.

Ved servering

Lige inden servering, dryppes citronsaften over både laks og tun, og der vendes rundt.
Dyp top og bund af hvert stykke laks i krydderurterne, og top og bund af hvert stykke tun i dukka.

Sæt hvert stykke fisk på en tandstik, og sæt dem blandet på et serveringsfad. Servér straks!

(i denne opskrift er der til ca. 15 af hver slags)

*Kinesisk 5-spice kan du lave selv, hvis du ikke kan finde det:

(men det er lidt besværligt…)

2 tsk stødt Szechuan peber
2 tsk stødt stjerneanis
2½ tsk stødt fennikel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt kanel
1 tsk salt
½ tsk stødt hvid peber



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer