1 håndfuld fuldkorns-spaghetti
ca. 1 dl edamame-bønner
(frosne, bælgede)
½ dåse flåede tomater
6-8 små stilktomater
revet skal fra 1 øko-citron
ca. 8 oliven uden sten
en stor håndfuld basilikum
1 spsk god olivenolie
parmesan, revet el. høvlet
salt og peber
(evt små champignons i skiver)
Tilberedning
Kog spaghettien al dente, og sæt en gryde over varmen med de flåede tomater.
Riv citronskal fint, skær oliven i skiver, hak basilikum groft, optø edamame-bønner. Kom det hele ned til de flåede tomater i gryden og varm op (gem lidt basilikum til pynt).
I sidste øjeblik tilsættes de små tomater i halve eller kvarte, samt olivenolie.
Smag til med salt og peber.
Ved servering høvles eller rives parmesanen over, og der drysses med basilikum-blade.
Denne hurtige favorit-ret laver jeg ofte som back-up, fordi jeg næsten altid har alle ingredienserne til den i køkkenet i forvejen. Den tager kun 10-15 min. at lave.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Sussi 2010-10-30 16:22:47
Den smager herlig. Og som ekstra bonus:
- så brugte jeg ikke for meget tid i
køkkenet.
- og den er sund