FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Fyldte, krydrede fladbrød

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


Dej (til 12 brød)


340 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
1,2 dl kogende vand
1,2 dl + 2 spsk koldt vand

Fyld 1 (til 12 brød)

3 forårsløg, finthakkede
1 fed hvidløg, knust
1 nip chiliflager
100 g feta, smuldret
2 spsk yoghurt naturel

Fyld 2 (til 12 brød)

1½ tsk spidskommen frø
1½ tsk hvide peberkorn
2 tsk sesamfrø
1½ tsk salt
3 forårsløg
1 spsk finthakket purløg

Til sidst

olivenolie
sesamfrø
spidskommenfrø
birkes
salt og peber

Tilberedning

Dej: Kom mel, bagepulver og salt i en food processor og bland godt. Med motoren kørende, hældes det kogende vand i, i en tynd stråle. Til sidst tilsættes det kolde vand, og der køres til dejen er godt blandet. Vend dejen ud på en melet overflade, ælt hurtigt og lad den hvile i 10 min. Del i 12 stk, og dæk til.

Fyld 1: Bland alle ingredienserne i en skål og sæt til side.

Fyld 2: Rist spidskommenfrøene, de hvide peberkorn og sesamfrøene hver for sig og knus dem groft i en morter med salt. Tilsæt forårsløg og purløg.

Brød: Rul hver stykke dej ud med en kagerulle i en cirkel på ca. 12 cm i diameter.
Smør en lille skefyld af fyldet over dejen, med ½ cm fri kant. Fold dem halvt over, og rul forsigtigt over med kagerullen, for at flade brødet ud og klistre kanterne sammen.
Når alle brødene er forberedt, opvarmes en flad grillplade.
Børst den ene side med olivenolie og drys enten salt, peber, spidskommenfrø, sesamfrø eller birkes. Pres dem let på plads, og kom dem med oliesiden nedad på grillen. Steg i 2-3 min. Kom olie og krydderi på den anden side, vend og steg videre i 2-3 min.
Hold brødene varme, dækket med et viskestykke, indtil de alle er stegt.

NB

Hver portion fyld passer til 1 portion dej



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer