3 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
1 gulerod, finthakket
2 fed hvidløg, knust
salt
1 spsk revet frisk ingefær
1 spsk sorte el. gule sennesfrø
2 teskefulde Madras karry
1 dåse hakkede tomater
400 g sødkartoffel
(skrællet, i 2 cm tern)
2 æbler (skrællet, uden kernehus, i 2 cm tern)
1,2 dl kokosfløde
1 liter hønsebouillon
1,8 dl røde linser
Ved servering
0,6 dl hakket koriander, plus ekstra til pynt
1,2 dl revet kokos, ristet
ekstra kokosfløde
Tilberedning
Varm olivenolien i en stor gryde. Tilsæt løg, gulerod og hvidløg med en god knivspids salt, læg låg på, og kog forsigtigt, indtil grøntsagerne er møre.
Tilsæt ingefær, sennepsfrø og karry, og kog i 2 min. Tilføj et stænk af vand, hvis det bliver tørt.
Tilsæt de øvrige ingredienser, krydr, og lad det simre, med låget halvt på, i 20-25 min, indtil sødkartoflen er mør.
Ved servering: Rør hakket koriander i suppen, og hæld op i varme skåle. Top med nogle dryp kokosfløde, ristet kokos og koriander.
Tip
For en god smag uden varme, skal du bruge en mild karry, men hvis du er til det stærke, så brug en medium til hot blanding.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Katrine 2015-04-07 19:17:28
Forsimplet version med løg, hvidløg, karry, ingefær, sødkartoffel, gulerod, æble, 1 dåse kokosmælk, 1 dåse hakkede tomater, lidt bouillon, salt og peber. Stavblendet til sidst og tilsat lidt piskefløde ved servering.