FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Pære/frangipane bruschetta
med honning-cremefraiche

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


6 x 1 cm tykke skiver godt hvidt brød, let ristet
3 pærer
1 citron
0,8 dl mandelflager
2 spsk smeltet smør
flormelis

Frangipane

2½ dl hele smuttede, ovnristede mandler*
1,2 dl strøsukker
1,2 dl smør, blødt men ikke smeltet
1 tsk fintrevet appelsinskal
1 vaniljestang
2 æg

1,2 dl creme fraiche
1 spiseskefuld god aromatisk honning

Tilberedning

Frangipane: Kom mandler og sukker i en foodprocessor og hak fint. Tilsæt smør, appelsinskal, vanillekorn og æg, og kør indtil det er blandet godt. Skrab over i en skål, tildæk og afkøl i mindst 2 timer eller natten over. (Frangipanen kan laves 3-4 dage i forvejen, opbevaret på køl.)

Forvarm ovnen til 180°C.

Ovnristede mandler: Spred mandlerne ud i et enkelt lag på en flad bradepande og sæt i en forvarmet 180°C ovn. Ryst et par minutter, indtil nødderne er gyldne. Overvåg dem omhyggeligt, da de kan blive for brune meget hurtigt. Tag dem ud, og hæld over i en anden skål til afkøling.

Smør de letristede skiver brød tykt med frangipane. Skræl, halvér og udkern pærerne. Skær dem i tynde skiver, og vend i lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Bred skiverne ud over frangipanen i en vifteform.
Vend mandelflagerne med smeltet smør til de er dækket godt, og drys det over pærerne. Støv til sidst flormelis over, og læg dem på en bageplade. Bag i 25-30 min, indtil frangipanen er fast, og pærer og mandler er let gyldne.

Pisk creme fraiche og honning i en skål.

Placer bruschetta på tallerkener, støv med flormelis og top hver med en skefuld creme fraiche og dryp let med honning.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer