Pære/frangipane bruschetta
med honning-cremefraiche
Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)
Vores bedømmelse:
6 personer
6 x 1 cm tykke skiver godt hvidt brød, let ristet
3 pærer
1 citron
0,8 dl mandelflager
2 spsk smeltet smør
flormelis
Frangipane
2½ dl hele smuttede, ovnristede mandler*
1,2 dl strøsukker
1,2 dl smør, blødt men ikke smeltet
1 tsk fintrevet appelsinskal
1 vaniljestang
2 æg
1,2 dl creme fraiche
1 spiseskefuld god aromatisk honning
Tilberedning
Frangipane: Kom mandler og sukker i en foodprocessor og hak fint. Tilsæt smør, appelsinskal, vanillekorn og æg, og kør indtil det er blandet godt. Skrab over i en skål, tildæk og afkøl i mindst 2 timer eller natten over. (Frangipanen kan laves 3-4 dage i forvejen, opbevaret på køl.)
Forvarm ovnen til 180°C.
Ovnristede mandler: Spred mandlerne ud i et enkelt lag på en flad bradepande og sæt i en forvarmet 180°C ovn. Ryst et par minutter, indtil nødderne er gyldne. Overvåg dem omhyggeligt, da de kan blive for brune meget hurtigt. Tag dem ud, og hæld over i en anden skål til afkøling.
Smør de letristede skiver brød tykt med frangipane. Skræl, halvér og udkern pærerne. Skær dem i tynde skiver, og vend i lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Bred skiverne ud over frangipanen i en vifteform.
Vend mandelflagerne med smeltet smør til de er dækket godt, og drys det over pærerne. Støv til sidst flormelis over, og læg dem på en bageplade. Bag i 25-30 min, indtil frangipanen er fast, og pærer og mandler er let gyldne.
Pisk creme fraiche og honning i en skål.
Placer bruschetta på tallerkener, støv med flormelis og top hver med en skefuld creme fraiche og dryp let med honning.