FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Agurk med tatar af kammuslinger

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

4 personer


175-200 g friske kammuslinger (eller optøede)
lidt salt
1 skalotteløg, ultrafint hakket
4-5 blade frisk estragon
1 lille håndfuld frisk kørvel
ca. 1 spsk citronsaft
1 tsk jomfruolivenolie
salt
evt. friskkværnet peber
1½ agurk

Tilberedning

Hvis du bruger friske kammuslinger, åbnes de med en kniv, og renses ved at fjerne indmad mm., så kammuslingen er ren. Fjern evt. tarm/tråd rundt om. Hvis du bruger frosne kammuslinger, så lad dem dryppe godt af i en si.
Læg dem i en skål, drys med salt og lad dem trække en times tid.

Hak nu kammuslingerne fint. Bland med ultrafinthakket skalotteløg, hakket estragon, små blade kørvel, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og evt. peber.

Skær agurk ud i 12-15 tykke skiver. Fjem lidt af kernerne i midten af skiverne, og kom en skefuld tatar på hver skive agurk.
Nydes frisklavet.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer



Peter     2012-05-23 22:18:36

Vi bruger den næsten den samme model på dyvig badehotel smager supper en god amys!