FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Asiatisk flæskesteg
med ingefær-sesam rødkål

Kilde: Suveræne Succes'er

Vores bedømmelse:

2 personer


Flæskesteg

600 g svinekam
m. grundigt ridset svær
1 tsk stødt anis
(eller fennikelfrø)
1 citrongræsstilk
(eller 3-4 limeblade)
1 fed hvidløg
salt og peber

Ingefær-sesam rødkål

200 g rødkål
30 g (¼) porre
50 g (½) æble
1 tsk revet ingefær
½ tsk mørk sesamolie
ca. 1 spsk limesaft
ca. 1 tsk ahornsirup
salt

Tilberedning

Skær sværen af og gnid både svær og bund m. anis, salt og peber. Skær enderne af citrongræs, fjern de ydre blade og hak fint. (Eller hak limeblade fint). Fordel knust hvidløg og citrongræs/limeblade på stegen og læg sværen på. Læg stegen i et fad med bagepapir og put termometer i. Sæt i ovnen ved 225° (ikke varmluft) i 20-25 minutter, skru så ned til 175°. Steg i ca. 60-90 min, til termometeret viser 68°. Lad evt. stegen trække let tildækket og grill den lige før serveringen, så sværene bliver sprøde. Hold øje med sværene hele tiden, mens du griller!

Snit kålen fint. Skær porren i tændstikker, læg dem i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække et minuts tid. Sigt vandet fra. Skær æblet i bittesmå terninger og bland alle ingredienser til salaten sammen.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer



gunvor christensen     2013-02-23 12:45:40

Det lykkes hver gang, og roses meget MVH Gunvor@stofanet.dk