FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Lynstegt tun
med couscous & jordskok-carpaccio

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

2 personer


2 tunbøjfer à ca. 150 g
rapskimolie
2 dl (150 g) couscous
salt
½ tsk. hørfrøolie
1 spsk. soltørrede
tranebær
fine skiver af skrubbede jordskokker
1 spsk. finthakkede
krydderurter af:
persille, fin timian (kontra den lidt grove variant),
dild og purløg

Citron-lime-dressing

1 tsk. citronsaft
1 tsk. limesaft
1 tsk. olivenolie

Tilberedning

Skyl couscous, og kom det i en gryde, drys med lidt salt, og hæld 4,5 dl kogende vand over. Lad det koge i 5 min. Rør et par gange undervejs. Vend hørfrøolien i, og lad det trække under låg i 5 min. Tag låget af, og lad det afkøle, løft det lidt med en gaffel, så det deles og får lidt luft. Rør krydderurter i. Skæp ultrafine skiver af jordskokkerne med et mandolinjern - det e! vigtigt, at netop jordskokskiverne er ultrafine. Bland dressingen, og smag den til med salt og peber, og vend skiver af jordskok, dressing og tranebær i couscoussen. Gnid tun bøfferne med olie, krydr med salt og peber, og steg dem på en glohed grillpande fra 20 sekunder på hver side til ønsket ”rødme”.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer