10 g gær
2 dl vand
1 tsk. salt
200 g groft mel
4 forårsløg
1 bundt grønne asparges
2 tsk. olivenolie
4 stilke timian
2 tsk. vineddike
salt og peber
lidt æg til pensling
2 skiver parmaskinke
30 g frisk mozzarella
10 sorte oliven
Tomatsalat
4 tomater
½ rødløg
Tilberedning
Rør gær, vand, salt og mel sammen til en dej. Lad den hæve i køleskabet, gerne natten over eller fra morgen til aften. Kog rensede løg og asparges i let saltet vand i 5 min. Overhæld med koldt vand, og dryp af i dørslag. Rul dejen ud til et rektangel ca. 20 cm langt. Bland olie, timian og eddike med lidt salt og peber. Læg dejen på bagepapir, og fold en kant, der pensles med æg. Læg en blanding af løg, asparges og strimler af skinke på, og drys med mozzarellastykker og oliven. Hæld olie-eddikeblanding over, og bag det hele i ovnen ved 210° i 15 min.
Server evt. tomatsalat lavet af friske tomatskiver og løgringe.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Pernille Jensen 2011-04-24 18:10:02
Den er rigtig lækker. Vi brugte tomatsovs, parmasan, asparges, feta, skinke og mozarella. En rigtig lækker og let pizza. Kan varmt anbefales.
Katrine 2011-04-26 12:15:26
Dejligt at høre :) Den må jeg også selv prøve at lave snart så.