60 g hel spelt,
(evt. parboiled)
2½ dl grøntsagsbouillon
eller vand
400 g (1 bundt)
grønne asparges
15 g (ca. ¼ lille) finthakket salatløg
½ tsk hele korianderfrø
1-2 tsk olivenolie
2 tsk frisk citronsaft
½ håndfuld hakket
bredbladet persille (kan udelades)
½ håndfuld hakket mynte
salt og peber
Tilberedning
Kog spelten i vand eller grøntsagsbouillon efter anvisning på pakken. Hæld den i en sigte og lad den dryppe af. Skær de nederste, træede 4-5 cm af aspargesene. Vend aspargesene med 2 tsk olie, krydr med salt og peber og bag dem på en bageplade med bagepapir ved 200° varmluft i ca. 15 minutter, til de er gyldne, men stadig sprøde. Klip dem evt. i mindre stykker med en saks.
Rist korianderfrøene på en tør, hed pande, til de er gyldne, og stød dem groft i en morter eller kaffemølle. Vend alle ingredienserne sammen og smag salaten til. Salaten kan godt stå og trække lidt før serveringen.