FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Speltboller med græskarkerner

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

12 personer


15 g gær
½ liter vand
2 dl kærnemælk
2 dl græskarkerner
1 tsk. honning
1 tsk. græskarkerneolie
1 spsk. salt
350 g speltmel
200 g hvedemel
Lidt græskarkerner og birkes

Tilberedning

Rør gæren ud i vand. Tilsæt kærnemælk (eller tykmælk), græskarkerner, honning, olie, salt og groft speltmel. Tilsæt så hvedemel, til konsistensen er som tyk grød. Sæt det i køleskabet til dagen efter. Tilsæt nu så meget mere hvedemel, som er nødvendigt for at kunne forme boller med to skeer. Lav 12 boller, og lad dem efterhæve ca. ½ time. Drys med kerner og birkes. Bages ved 200° i 20 min. Server med appelsinmarmelade, saften af 1 appelsin, jordbær, skummetmælk samt kaffe eller te.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer