FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Banan-kanel-kage
med appelsin og abrikoser

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

12 personer


15 g gær
1 ½ dl mælk
½ dl vand
½ æg
1 tsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
150 g groft speltmel
150 g hvedemel

Fyld

15 g smør
2 bananer
100 g tørrede abrikoser
20 g farin el. muscovadosukker
1 spsk. kanel
1 usprøjtet appelsin
2 spsk. flydende honning

Tilberedning

Opløs gæren i lunet mælk. Kom vand, æg, olie, salt, sukker og speltmel i dejen, og kom så hvedemelet i herefter, mens du ælter til en glat dej. Lad den hæve i 1 time tildækket Slå ned, og rul ud til et rektangel på 2S x 30 cm. Pensl med en smule smeltet smør. Kom tynde skiver banan i en skål med hakkede abrikoser, sukker, kanel og revet appelsinskal. Kom det over dejen, og rul til en roulade. Skær i 12 tykke skiver, og sæt dem i muffinsforme. Lad dem efterhæve 30 min., og bag ved 200° i 20 min. Under bagningen pensles hvert 5. min. med honningen. Serveres lune og kan også fryses ned.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer