110 g blødt smør
200 g rørsukker
3 æg
175 g semolinamel
(eller hvedemel)
½+½ dl frisk citronsaft
50 g pinjekerner
skal af 1 økologisk citron
flormelis til pynt
Lad lavendlerne trække i marmeladen, mens kagen bager. Rist pinjekernerne på en tør, hed pande, og afkøl dem. Pisk smør og sukker grundigt med en elpisker, pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt ½ dl citronsaft og de øvrige ingredienser, og pisk hurtigt sammen. Hæld dejen i en smurt og raspet springform på 22-23 cm, og bag den 40-45 minutter ved 160° varmluft. Stik en kødnål eller gaffel i midten af kagen. Hænger der dej fast, skal kagen have lidt mere. Køl kagen let af, prik den med en gaffel, og hæld ½ dl citronsaft over.
Semolinamel er groft hvedemel, som fås hos arabiske grønthandlere. Det giver kagen en mere grov struktur.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Katrine 2013-08-11 20:26:43
Wow, Lise! Det må jeg nok sige :-)
Lise 2013-08-11 17:56:14
Jeg lavede kagen i Dinge-les-Bains, da de holdt den provencialske festival Corse de la Lavande. Jeg var overrasket over at de ikke lavede mad med blomsten og besluttede at omvende den franskmand jeg overnattede hos. Den blev serveret med kaffe og en læskende lavendel-iste. Succes! Næste år blir det en 3-retters med lavendel..