16 rå kæmperejer (med skal 750g el. ca. 500g uden skal)
Dressing
1 cm skive ingefær
2 spsk soja sauce
2 spsk mirin
1 spsk revet palmesukker
Salat
200 g agurk
1½ tsk syltet "sushi"-ingefær
½ lille rødløg (50 g)
50 g mizuna-salat
Dej
½ æg
40 g majsmel
40 g hvedemel
1 dl danskvand
olie til friturestegning
(fx. raps- el. ricebran-olie, der kan tåle den høje temperatur)
Tilberedning
Dressing: Pres den friske ingefær gennem en hvidløgspresser ned i en dressing-mixer med låg. Tilsæt resten af ingredienserne og ryst til sukkeret bliver opløst.
Salat: Brug en tyndskræller eller kartoffelskræller og lav tynde bånd af agurken. Skær den syltede ingefær i tynde strimler. Skær rødløg halvt over, og derefter i tynde skiver. Bland det hele med salatbladene i en skål.
Dej: Bland æg, majsmel og hvedemel i en skål og rør let. Der skal stadig være lidt klumper i. Lad det stå i 5 min.
I mellemtiden fjernes skal og tarm fra rejerne, efterlad evt. halen intakt.
Opvarm olien i en gryde eller wok, dyp rejerne i dejen én af gangen og dybsteg dem af flere omgange til de er let brunede. Læg dem på køkkenrulle.
Hæld halvdelen af dressingen over salaten og vend forsigtigt rundt. Fordel salaten på tallerkener, læg rejerne ovenpå og dryp med det sidste af dressingen.