200 g afpudset lammefilet
2 tsk. olivenolie
2 spsk. hakket rosmarin
2 stort rødløg
10 g smør
2 tsk. flydende honning
1 dl rødvin
2 dl bouillon
2 spsk. balsamico
6 soltørrede tomater
200 g gulerødder
200 g persillerødder
200 g kartoffel
1 kg cherrytomater
Salt og peber
200 g grønne bønner
40 g salatløg i tynde skiver
½ citron
Tilberedning
Gnid lammet med olie og rosmarin, og stil det i køleskabet i 1 time.
Skær rødløget i skiver. Kom dem i en gryde med smørret og lad syde.
Hæld honning, vin og halvdelen af bouillonen ved, og småkog i 45 min. under låg. Hak de soltørrede tomater, og kom dem i sammen med balsamico. Kog igennem.
Skær rodfrugterne i stykker og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem, og rør mosen blød med lidt bouillon.
Brun kødet på pande i olie fra marinaden, og stil det i ovnen ved 200° i 12 min. Læg tomater ved de sidste 7 min.
Kog bønnerne let og hæld citron over.
Server lam med mos, tomater, bønner, løgkompot og salatløg skåret i supert ynde skiver.