1 dåse hvide bønner (400 g)
1 avocado i tern
1 spsk god mayonnaise
1 fed hvidløg, knust
1 øko-citron (fintrevet skal og 1 spsk saft)
salt & peber
Tun
1 dåse tun (200 g)
½ grillet, flået rød peber (kan fås på glas)
1 finthakket forårsløg
1 stilk selleri (én af de inderste)
1 syltet agurk, eller et par cornichon'er
1 spsk kapers, drænet
2 spsk basilikumblade
Resten
10 lange skiver godt italiensk brød
rucola eller babyspinat
Tilberedning
Bønne/avocado-mos:
Dræn vandet fra bønnerne og skyl dem godt under koldt vand. Tør dem i køkkenrulle, kom dem i en skål og mos dem med en gaffel. Kom resten af ingredienserne i, rør godt rundt, og smag til med salt og peber.
Tun:
Dræn væsken fra tun, peberfrugt, syltet agurk og kapers.
Skær peberfrugt og selleri i tern, og hak forårsløg, syltet agurk og basilikum.
Bland alle ingredienserne til tunen godt sammen.
Smør hver skive brød med bønne-blandingen.
Top halvdelen af skiverne med et lag tun og salatblade. Læg lågene med bønneblanding på, og skær dine sandwich over på midten.
Tip
Salatbladene bliver slatne, hvis sandwichen bliver samlet i for god tid.
Til madpakker kan du opbevare salaten for sig, indtil den skal spises.