FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Koreanske oksekødsspyd med svampe

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


500 g bøffer af oksefilet
150 g friske shiitake svampe
(el. små champignons)

Marinade

4 spsk soja sauce
2 spsk rørsukker
3 spsk sherry
1 spsk sesamolie
2 fed hvidløg, knust
2 forårsløg, i tynde skiver
2 spsk sesamfrø, ristet
(gem halvdelen til servering)

2 bundter bok choy (el. spidskål)
kogte (brune) ris
2 forårsløg, i tynde skiver
10 stk 15 cm træspyd
evt. chili sauce

Tilberedning

Rist sesamfrøene.
Kom alle ingredienserne til marinaden i en foodprocessor, og kør til det er helt finthakket.

Skær fedt og sener af kødet, og skær hver bøf i 2 stykker. Placer mellem 2 stykker husfilm, og bank dem med en køkkenrulle, til de er 2-3 mm tykke. Skær dem derefter i 2 cm strimler. Hæld marinaden over kødet.
Skær det af stilken på svampene af, der går ud over kanten på "hatten", og skær evt. større svampe over i halve. Kom også dem ned i marinaden, og stil det hele på køl i max. 2 timer.
Læg træspyddene i koldt vand i mindst 30 min.

Kog risene, og blancér let bok choy.

Kom kød og svampe på spyd, og grill dem på en let olieret grill på 1-2 min på hver side. Læg dem på et serveringsfad.
Grill også bok choy med lidt olie, til det er varmet igennem.

Servér kogte ris med bok choy og oksekødsspyd. Drys med ristede sesamfrø og forårsløg og servér evt. med en skål chili sauce.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer