FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Dip med tørrede ærter, citron og feta

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


3 spsk olivenolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
200 g tørrede grønne flækærter
6 dl hønse- el. grøntsagsbouillon
2 spsk olivenolie
½ tsk friskrevet muskatnød
1½ tsk spidskommenfrø, ristet og stødt
1 spsk yoghurt naturel
1 øko-citron, skal og saft
4 spsk hakket mynte el. koriander
15 sorte oliven (uden sten), hakkede
100 g blød feta, skåret i små stykker

Topping

Hakket mynte el. koriander
citronskal
oliven

Tilbehør

ristede pitabrød
olivenolie

Tilberedning

Opvarm olivenolien i en dyb pande eller gryde, og tilsæt løg og hvidløg.
Steg let til løget er blødt. Tilsæt ærterne, og hæld bouillonen ved. Bring det i kog, skru så ned for varmen, og lad det simre til ærterne er møre og til at mose, og vandet næsten er fordampet - ca. en time, afhængig af hvor friske ærterne er.

Rist imellemtiden spidskommenfrø på en tør pande. De må ikke få for meget, så bliver de bitre - bare lige til de begynder at dufte. Hæld dem over på en tallerken og lad dem køle af, inden de males i en morter.

Når ærtene er kogt færdig, så lad dem køle lidt af, og hæld over i en blender eller food processor. Tilsæt olie, muskatnød, spidskommen, yoghurt, citronskal og saft. Blend til en jævn puré.

Skrab over i en skål og tilsæt krydderurter, oliven og halvdelen af fetaen.
Smag til, og krydr med salt og peber, hvis det er nødvendigt. Lad det køle helt af.

Opvarm ovnen, og bag pitabrødene, der er flækket og penslet med lidt olivenolie, til de er sprøde.

Lige før servering, hældes dippen over på en tallerken og der drysses med ekstra krydderurter, hakkede oliven, citronskal og resten af fetaen smuldres over.
Dryp med lidt olivenolie, og kværn lidt peber over.

Servér med rigeligt pitabrød.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer