Rissalat med syltet citron,
artiskokker og asparges
Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)
Vores bedømmelse:
6 personer
Artiskokker
8-12 små artiskokker (el. 340 g marinerede artiskokker)
saft af 2 citroner
1,2 dl olivenolie
1/8 tsk italienske tørrede urter
Ris
100 g vilde ris
100 g basmati-ris
1,2 dl god olivenolie
saften af 1 citron
30 g syltet citronskal
(meget finthakket)
1 fed hvidløg, knust
1 stor håndfuld mynteblade
(i fine strimler)
1 stor håndfuld bredbl. persille
(finthakket)
salt og friskkværnet peber
300 g asparges
(skåret i tynde skiver på langs)
50 g pistacienødder
(ristet og grofthakket)
1 håndfuld brøndkarse
Tilberedning
Hvis du bruger friske små artiskokker, forberedes en skål med iskoldt vand og saften fra 1 citron. Skyl artiskokkerne godt, og bræk så hver stængel af ca. 1,5 cm fra bunden. Skræl og fjern bladene indtil ca. 1/3 er lysegrøn. Skær den lysegrønne spids af, og trim derefter eventuelt resterende mørkegrønt fra bunden af artiskokken. Skær artiskokkerne i 4 både, og læg dem i skålen med iskoldt vand for at forhindre misfarvning. Hæld vandet fra artiskokkerne, og kom dem i en pande med ca. 2½ dl vand, og lad det simre i 4-6 min, eller indtil de lige er møre. Hæld vandet fra, og tør panden grundigt af.
Varm olien på panden over medium varme, tilsæt derefter artiskokker og krydderurter. Steg i 4-6 min. under jævnlig omrøring, og dryp så den resterende citronsaft over. Krydr og sæt tilside til afkøling.
Kog de to typer ris separat, som anvist på pakkerne. Hæld vandet fra, hvis det er nødvendigt, og sæt til afkøling.
Bland olie, citronskal, konserveret citron og hvidløg i en lille skål. Hæld lagen over risene, og tilsæt krydderurter, og bland godt. Smag til.
Bring en lille gryde med vand i kog, og kog asparges, til de lige er møre. Hæld vandet fra, afkøl under rindende koldt vand og dræn igen. Tilsæt asparges, pistacienødder og artiskokker til rissalaten. Bland godt og smag til. Drys med brøndkarseblade.