600 g vandmelon, skrællet
1 fennikelknold
½ rødløg, i tynde skiver
1 dl sorte oliven
150 g fast feta
salt og peber
Rejer
300 g rå rejer uden skal (evt. med hale på)
4 spsk olivenolie
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk (stødt) ingefær
½ tsk stødt kardemomme
2 fed hvidløg, knust
Dressing
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
salt og peber
Tilberedning
Rejer: Pisk olie, krydderier og hvidløg sammen i en skål, tilsæt rejerne og vend godt rundt. Stil dem på køl, til de skal steges.
Skær vandmelonen i 1 cm tykke trekanter. Halvér fenniklen, og skær den i meget tynde skiver. Gem de små blade fra toppen. Skær også rødløg i meget tynde skiver.
Opvarm en pande, krydr rejerne med salt og peber, og steg dem 1-2 min på hver side, til de lge er gennemstegte. Læg dem på et stykke køkkenrulle og køl af.
Dressing: Pisk olivenolie og citronsaft sammen i en skål og krudr med salt og peber.
Kom vandmelon, fennikel og det meste af topbladene, rødløg og oliven i en stor sål, og vend dressingen i. Kom halvdelen af salaten over på et serveringsfad.
Skær fetaen i tynde skiver og kom halvdelen af fetaen og rejerne over salaten. Top med den resterende salat, feta og rejer, og drys resten af fennikeltoppen over.