FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Vandmelonsalat med fennikel,
feta og kæmperejer

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


600 g vandmelon, skrællet
1 fennikelknold
½ rødløg, i tynde skiver
1 dl sorte oliven
150 g fast feta
salt og peber

Rejer

300 g rå rejer uden skal (evt. med hale på)
4 spsk olivenolie
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk (stødt) ingefær
½ tsk stødt kardemomme
2 fed hvidløg, knust

Dressing

4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
salt og peber

Tilberedning

Rejer: Pisk olie, krydderier og hvidløg sammen i en skål, tilsæt rejerne og vend godt rundt. Stil dem på køl, til de skal steges.

Skær vandmelonen i 1 cm tykke trekanter. Halvér fenniklen, og skær den i meget tynde skiver. Gem de små blade fra toppen. Skær også rødløg i meget tynde skiver.

Opvarm en pande, krydr rejerne med salt og peber, og steg dem 1-2 min på hver side, til de lge er gennemstegte. Læg dem på et stykke køkkenrulle og køl af.

Dressing: Pisk olivenolie og citronsaft sammen i en skål og krudr med salt og peber.

Kom vandmelon, fennikel og det meste af topbladene, rødløg og oliven i en stor sål, og vend dressingen i. Kom halvdelen af salaten over på et serveringsfad.
Skær fetaen i tynde skiver og kom halvdelen af fetaen og rejerne over salaten. Top med den resterende salat, feta og rejer, og drys resten af fennikeltoppen over.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer