FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Små kyllingesandwiches
med valnødder og brøndkarse

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

7 personer


Giver 21 fingermadder

9½ dl hakket kogt kylling
5 dl plukket brøndkarse
21 tynde skiver fuldkorns-sandwichbrød
smør (ved stuetemperatur)

Mayonnaise

1,2 dl mayonnaise
1,2 dl creme fraiche
1 spsk Dijon sennep
1,2 dl valnødder, ristet og finthakket
1,2 dl finthakket bladselleri
1 øko-citron, fintrevet skal
1 fed hvidløg
1 spsk Worcestershire sauce
2 spsk hakket purløg

Tilberedning

Bland alle ingredienser undtagen kyllingen i en stor skål. Krydr godt. Tilsæt kylling og vend forsigtigt rundt.

Smør hver skive brød. Læg 7 skiver med den smurte side op, og fordel kyllingefyldet mellem dem. Skub dem ikke flade, da sandwichene skal se fyldige og indbydende. Top med en anden skive brød, med den smurte side nedad og smør også den øverste side.
Dæk med et godt lag brøndkarse og top med de resterende brød.

Skær skorperne af ved hjælp af en meget skarp brødkniv.
Skær hver sandwich i tre aflange stykker.
Hvis de laves i god tid, så dæk dem med et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud.

Tip

Brug rester fra en helstegt kylling fra dagen før til disse lækre sandwiches, der er baseret på smagen i en klassisk Waldorfsalat. Brug kun meget friske nødder ellers kan fyldet smage harsk. Generøs smøring er nøglen til en god sandwich, da smørret ikke kun hjælper fyldet med at hænge fast på brødet, men også bidrager til at opretholde friskhed.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer