FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Bagte tyrkiske lamme-dumplings
med mynte/yoghurt-sauce

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


24 tynde wonton wrappers
3½ dl varm hønsebouillon
1 æg pisket med 1 spsk vand

Fyld

200 g hakket lammekød
4 spsk hytteost
3/4 tsk stødt allehånde
fintrevet skal af 1 citron
1 fed hvidløg, knust
2 spsk pistacienødder, finthakket
4 spsk finthakket mynte
havsalt og friskkværnet peber

Yoghurt sauce

2½ dl tyk yoghurt naturel
4 spsk finthakket mynte
saften af ½ citron

Paprikasmør

3 spsk smør
1 fed hvidløg, knust
1 tsk stødt paprika
mynte til pynt

Tilbehør

en grøn salat

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180°C.

Yoghurtsauce: Pisk ingredienserne i en skål og smag til.

Læg alle ingredienserne til fyldet i en skål og bland godt. Krydr med salt og peber.

Læg 6 wonton wrappers ud ad gangen og placér en spiseske fyld i midten af hver. Pensl kanterne med æggeblandingen, og dæk med en anden wrapper, tryk evt. luft ud af dem, og forsegl kanterne. Trim kanterne hvis det er nødvendigt. Læg dem på en bageplade med bagpapir, eller let smurt. Gentag med de resterende wrappers og fyld. Pensl med olivenolie og bag dem i 5-6 min, til de er gyldne og sprøde. Læg dine dumplings over i et ovnfast fad, der er stort nok til at de kan ligge i et enkelt lag (kanterne kan godt overlappe lidt). Hæld den varme hønsebouillon omkring og bag i 8-10 min.

Paprikasmør: Varm smørret, hvidløg og paprika i en lille gryde, indtil det syder.

Servering: Overfør dine dumplings til 4 dybe tallerkener og hæld bouillonen over (der vil ikke være så meget bouillon). Top med yoghurt sauce, og dryp derefter med paprikasmør. Pynt med mynte og servér straks med en grøn salat.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer