FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Stærk og syrlig suppe
med svampe og tofu

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


Bouillon

1,9 liter grøntsagsbouillon
1 dl sojasovs (så meget?)
1 kanelstang
3 skalotteløg, grofthakkede
8 cm stykke ingefær, i skiver
2 stilke citrongræs, i skiver
(kun rod-enden)
6 kaffir limeblade, i skiver
2 spsk fiskesauce

Fyld

2 spsk vegetabilsk olie
1 spsk sesamolie
100 g små champignons
(i tykke skiver)
100 g enoki-svampe
(uden de seje stængler)
1 fed hvidløg, i tynde skiver
2 spsk ingefær, skåret julienne
2 tsk sukker
150 g fast tofu (i 3 tykke skiver)
2½ dl edamame-bønner
(frosne, bælgede)
4 spsk limesaft
2½ dl friske bønnespirer
1,2 dl korianderblade
1 lang rød chili
(uden kerner, i tynde skiver)

Tilberedning

Bouillon: Kom alle ingredienserne i en stor gryde og bring det i kog. Lad det simre i 20 minutter. Si det ned i en skål, og pres for at få al væsken ud. Kassér de faste dele.
Bouillonen kan laves 2 dage i forvejen. Hvis du gør det, så opbevar den på køl, og lad de faste dele blive i bouillon - så får den en kraftigere smag. Si den før brug.

Genopvarm suppen, hvis den er lavet i forvejen. Tilsæt edamame-bønner, lad det simre i 5 min, og rør så limesaften i.

Varm de to olier i en stor sautépande og kog champignons, hvidløg, ingefær og sukker, indtil champignonerne er bløde. Tilsæt enoki-svampene og steg i 2 min. Læg svampene over på en tallerken, og sæt til side.
Tilsæt nu tofuen til sautépanden, og steg i 3 min. på hver side, til den er let farvet. Kom lidt mere olie på panden om nødvendigt. Læg over på et skærebræt, og skær i små tern.

Ved servering: Læg svampe, tofu og bønnespirer i suppeskåle. Hæld den varme bouillon og edamame bønnerne over, og top med koriander og chili.

(Du kan finde alle ingredienserne til denne suppe i dit lokale asiatiske supermarked og grønthandler).



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer