FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Bøfsalat med flækærter
og græskarkerne-dressing

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


750 g oksefilet
olivenolie
salt & peber

Salat

3½ dl tørrede gule flækærter ("gule ærter")
1 liter hønsebouillon el. vand
1 stor rød peber
1 lille rødløg, finthakket
2 medium stilke bladselleri, i tynde skiver
1 håndfuld brøndkarse

Dressing

5 spsk græskarkerner
8 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, knust
1 øko-citron, saft og fintrevet skal
1 håndfuld koriander, grofthakket

Tilberedning

Salat: Kom flækærterne i en gryde med bouillonen og lad det simre forsigtigt under låg i 20-30 min, til de lige er møre. Rør lidt rundt undervejs (kog ikke for voldsomt eller rør for meget rundt, for så ender du med en grødet masse). Hæld vandet fra, og kom dem ud på en stor bakke el. lign for at køle af.

Dressing: Kom alle ingredienserne i en blender eller food processor, og kør til græskarkernerne er meget finthakkede. Krydr med salt og peber, og spæd op med lidt vand, om nødvendigt.

Opvarm en grillpande til høj varme, og grill peberfrugten.
Steg derefter bøfferne i ca. 2-3 min. på hver side, hvis du vil have dem stegt "medium-rare" (det afhænger selvfølgelig af bøffernes tykkelse).
Læg bøfferne over på en tallerken og lad dem hvile overdækket i 10 min, mens du flå skindet af peberfrugten, og skærer den i tern.

Bland forsigtigt flækærterne med rød peber, rødløg og selleri med halvdelen af dressingen. Læg salaten over på et serveringsfad eller tallerkener.
Skær bøfferne i firkanter, og arrangér ved siden af salaten. Dryp resten af dressingen over bøffen, og drys brøndkarsen over salaten.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer