1 honningmelon
2½ dl mælk
55 g sukker
1 lime, fintrevet skal og saft
Krydderurtesukker
4 spsk blandede basilikum og mynteblade
3 spsk sukker
Tilberedning
Halvér melonen, og fjern kernerne. Skær skallen af, og hak den ene halve groft.
Kom det i en blender, og kør til det er jævnt. Sæt den anden halve melon til side.
Kom mælk og sukker i en lille gryde og bring det i kog under omrøring for at opløse sukkeret. Sæt det til afkøling.
Bland melonpuré, mælk og limeskal og -saft og hæld i en fryser-box.
Frys indtil det er delvist frosset, og kør så i blenderen, til det er jævnt.
Hæld sorbeten tilbage i beholderen, og kom den i fryseren.
Krydderurtesukker:
Kom krydderurter og sukker i en morter og stød det sammen til en grynet masse.
Ved servering:
Skær den anden halve melon i tynde skiver og arranger på serveringstallerkener.
Top med kugler af sorbet og drys med krydderurtesukkeret. Serveres straks.