300 g silken tofu*
3 blade husblas
5 spsk aromatisk honning
1 stor lime, fintrevet skal og saft
1,2 dl tyk kokosfløde
Topping
hakket papaya
limebåde til pynt
Tilberedning
Kom tofuen i en blender, kør til det er jævnt, og hæld det over i en stor skål.
Læg husblasen i blød i en skål koldt vand i 5 min.
Hæld honningen i en lille gryde, bring det i kog, og tag det derefter af varmen.
Pres overskydende vand ud af husblasen, og kom det ned til den varme honning, rør godt rundt til det er opløst og jævnt.
Rør honningblandingen, limeskal og -saft og kokosfløde i tofuen. Hæld blandingen i serveringsglas, dæk til og sæt i køleskabet i mindst 2 timer, til det er fast.
Ved servering toppes hver parfait med en skefuld papaya og pyntes med en limebåd.
*Silken tofu
også kendt som "blød" tofu, er udrænet tofu og har det højeste vandindhold af alle slags frisk tofu. Kan fås i asiatiske butikker og gode supermarkeder.
Tip
Brug en god aromatisk honning til denne parfait, for selvom tofu giver en dejlig silkeblød tekstur til denne dessert, har den ikke rigtig nogen smag i sig selv.