FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Lime, kokos og tofu parfait med papaya

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


Parfait

300 g silken tofu*
3 blade husblas
5 spsk aromatisk honning
1 stor lime, fintrevet skal og saft
1,2 dl tyk kokosfløde

Topping

hakket papaya
limebåde til pynt

Tilberedning

Kom tofuen i en blender, kør til det er jævnt, og hæld det over i en stor skål.

Læg husblasen i blød i en skål koldt vand i 5 min.
Hæld honningen i en lille gryde, bring det i kog, og tag det derefter af varmen.
Pres overskydende vand ud af husblasen, og kom det ned til den varme honning, rør godt rundt til det er opløst og jævnt.

Rør honningblandingen, limeskal og -saft og kokosfløde i tofuen. Hæld blandingen i serveringsglas, dæk til og sæt i køleskabet i mindst 2 timer, til det er fast.

Ved servering toppes hver parfait med en skefuld papaya og pyntes med en limebåd.

*Silken tofu

også kendt som "blød" tofu, er udrænet tofu og har det højeste vandindhold af alle slags frisk tofu. Kan fås i asiatiske butikker og gode supermarkeder.

Tip

Brug en god aromatisk honning til denne parfait, for selvom tofu giver en dejlig silkeblød tekstur til denne dessert, har den ikke rigtig nogen smag i sig selv.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer