FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Tunspyd med artiskok-caponata

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


500 g tunbøffer
olivenolie
salt og peber
8-10 x 20 cm spyd (eller lange lige rosmaringrene*)

Caponata

3 spsk olivenolie
1 mellemstor stilk selleri
1 lille rødløg
2 fed hvidløg, knust
2 ansjoser (kan udelades)
1 spsk kapers
12 grønne oliven
1 spsk tomatpuré
1 medium stilktomat
1 spsk brun farin
2 spsk rødvinseddike
1 dåse artiskokhjerter (400 g)
2 spsk ristede pinjekerner
0,6 dl hakket bredbl. persille

Tilberedning

Caponata: Skær selleri i tynde skiver, hak rødløg og persille fint og hak ansjoser, oliven, tomat og artiskoker groft.
Varm olivenolien i en pande og steg selleri, løg, hvidløg, ansjoser, kapers og oliven, indtil grøntsagerne er bløde. Rør tomatpastaen i, så tomat, sukker, eddike og artiskokker. Krydr og lad det simre et par min, til blandingen er tyk. Tilsæt pinjekerner og persille.

Tun: Skær tunbøfferne i mindre stykker, sæt dem på lange spyd, og pensl med olivenolie. Krydr. Opvarm en pande med lidt olivenolie, og steg tunen på alle sider, til den er gylden, men stadig rå i midten.

Arranger spyddene på et serveringsfad og øs caponata op ved siden af. Den kan både serveres varm og ved stuetemperatur.

*Hvis du bruger rosmaringrene, så pluk de fleste af bladene af, og læg et langt stykke sølvpapir under, når du griller, så de ikke brænder.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer