FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Linguine con le Vongole
(spaghetti med hjertemuslinger)

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

4 personer


2 kg hjertemuslinger (vongole) eller bilmuslinger
4 fed hvidløg
1 lille knoldselleri eller 400 g persillerødder
½ dl olivenolie
500 g cherrytomater
2 glas hvidvin
1 bundt bredbl. persille
350-500 g tørret linguine eller spaghetti
evt. salt og friskkværnet peber

Tilberedning

Skrub muslingerne i koldt vand med en hård børste eller en grydesvamp. Dettes gøres først lige inden de skal dampes. Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Kassér dem, hvor skallen er gået i stykker. Åbne muslinger skal lukke sig, når de bankes let mod en bordkant - ellers er de døde og må kasseres.

Pil og knus hvidløg. Skræl selleri eller persillerødder, og skær dem i små stykker.

Varm en stor gryde op, hæld olie i og steg selleri ca. 3 min, uden at det bruner. Skru op til kraftig varme, og tilsæt knust hvidløg og tomater 1 minut. Kom muslingerne i gryden sammen med hvidvin og læg låg på. Ryst gryden eller rør i den. Muslingerne er færdige, når de har åbnet sig (efter ca. 5-7 min.) Hvis man ikke har en meget stor og tykbundet gryde, skal man tilberede muslingerne af to omgange. Tag gryden fra varmen, og bland med hakket persille.
Kog pasta samtidig med at muslingerne dampes. Kog pastaen i letsaltet vand få minutter mindre, end angivet på pakken. Lad pastaen dryppe godt af og bland straks med hvidvinsdampede muslinger. Varm igennem et par min, til pastaen er færdig. Krydr med salt og peber. Server rygende varm og frisklavet.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer