FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Jomfruhummere med hvidløgssmør,
grønne bønner og tomat

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

4 personer


12-20 friske jomfruhummere
50 g smør
2-4 fed hvidløg
bredbladet persille

Tilbehør

250 g grønne bønner
4 tomater
lidt ekstra jomfruolivenolie
salt og peber

Tilberedning

Flæk jomfruhummerne igennem hoved og hale med en god kokkekniv. Fjern tarmen i midten af halen. Læg de halve jomfruhummere i et ovnfast fad eiler på en bageplade med sølvpapir. Smelt smør og bland det med knust hvidløg, pensl jomfruhummerhalerne med hvidløgsmørret.
Tænd grillen i ovnen, så den bliver godt varm. Sæt jomfruhummerne under den varme grill i et par min. Nyd dem med det samme med grøntsager og brød.

Grøntsager: Skær tomater i både. Nip bønnerne og kog dem ca. 4 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af, bland med tomater og olivenolie og krydr med salt og peber.

Lav evt. skylleskåle eller hav rigeligt med servietter på bordet.

Jomfruhummerhalerne kan også lavet på grill: Brun dem hurtigt på kødsiden. Vend dem så om, så skalsiden vender ned mod grillen, pensl med hvidløgssmør og varm et par min.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer