400 g mørksej i filet
(eller anden frisk fisk)
200 g kogt krabbekød
(eller rejer)
Krydderpasta
100 g skalotteløg
1 fed hvidløg
1 lille rød chili
2 tsk frisk fintrevet ingefær
100 g cashewnødder eller macadamianødder
2 tsk gurkemeje
evt. 1 tsk rejepasta (af tørrede rejer)
Til laksaen
1 stængel citrongræs
1 spsk olie
1 dåse kokosmælk
1 lime (saft)
evt. salt og lidt sukker
risnudler
Topping
frisk koriander, mynteblade og purløg (eller forårsløg)
100 g bønnespirer
½ agurk
lidt hakket chili
1 lime
Tilberedning
Krydderpasta: Pil skalotteløgene og hak dem fint. Knus hvidløg, hak chili, riv ingefær, og blend det med nødder, gurkemeje og evt. rejepasta. Tilsæt lidt vand, så pastaen bliver blød. Læg risnudler i blød i varmt vand.
Hak citrongræs, og steg det i olie i en gryde ved middel varme. Tilsæt krydderipastaen og steg 1 minut. Kog igennem med kokosmælk og limesaft. Sluk blusset.
Skær fisken ud i fire eller otte stykker. Læg dem i den varme, krydrede kokosmælk. Læg låg på og lad fisken trække færdig ca. 5 minutter. Varm evt. lidt op 1 minut. Tilsæt krabbekød og/eller rejer. Smag retten til med salt, limesaft og evt. sukker. Anret med risnudler. Drys med topping af skyllede blandede krydderurter, bønnespirer, agurk i små tern, evt. lidt ekstra chili og lime skåret i både.