FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Malaysisk "laksa"
med fisk, krabbe og risnudler

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

4 personer


400 g mørksej i filet
(eller anden frisk fisk)
200 g kogt krabbekød
(eller rejer)

Krydderpasta

100 g skalotteløg
1 fed hvidløg
1 lille rød chili
2 tsk frisk fintrevet ingefær
100 g cashewnødder eller macadamianødder
2 tsk gurkemeje
evt. 1 tsk rejepasta (af tørrede rejer)

Til laksaen

1 stængel citrongræs
1 spsk olie
1 dåse kokosmælk
1 lime (saft)
evt. salt og lidt sukker
risnudler

Topping

frisk koriander, mynteblade og purløg (eller forårsløg)
100 g bønnespirer
½ agurk
lidt hakket chili
1 lime

Tilberedning

Krydderpasta: Pil skalotteløgene og hak dem fint. Knus hvidløg, hak chili, riv ingefær, og blend det med nødder, gurkemeje og evt. rejepasta. Tilsæt lidt vand, så pastaen bliver blød. Læg risnudler i blød i varmt vand.

Hak citrongræs, og steg det i olie i en gryde ved middel varme. Tilsæt krydderipastaen og steg 1 minut. Kog igennem med kokosmælk og limesaft. Sluk blusset.

Skær fisken ud i fire eller otte stykker. Læg dem i den varme, krydrede kokosmælk. Læg låg på og lad fisken trække færdig ca. 5 minutter. Varm evt. lidt op 1 minut. Tilsæt krabbekød og/eller rejer. Smag retten til med salt, limesaft og evt. sukker. Anret med risnudler. Drys med topping af skyllede blandede krydderurter, bønnespirer, agurk i små tern, evt. lidt ekstra chili og lime skåret i både.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer