200 g svinemørbrad
2 tsk. olivenolie
saften af ½ citron
salt og peber
100 g syltede frugter
40 g valnødder
150 g melede kartofler
200 g æbler
10 g smør
rosmarin
400 g bagt aubergine
2 fed hvidløg
4 spsk. æblecider
4 spsk. Cultura
60 g rucola
Tilberedning
Gnid den afpudsede mørbrad med olie, citron, salt og peber. Lav et hul i midten, smør med hakkede syltede frugter eller frugtkompot, og drys med hakkede nødder. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg 25 min. ved 200°.
Lav nu mos ved at skrælle og koge kartofler i store tern i usaltet vand i ca. 20 min. Æblerne skrælles og skæres i stykker uden kernehus og blandes i de sidste 5 min. af kartoflernes kogetid. Mos så med jern eller gaffel, rør med smør, salt og peber,
og krydr med rosmarin.
Bag samtidig aubergine mør i 25 min. ved 170°, rør den så med knust hvidløg, æblecider, Cultura, salt og peber, og vend til sidst rucola i.
Server æble-kartoffel-mos til mørbraden og auberginesalaten.