70 g perlespelt
hønsebouillon
2 tsk. olivenolie
salt og peber
2 fed hvidløg
1 dl persille
1 dl purløg (el. et lille skalotteløg i tynde skiver)
saften af ½ citron
2 tsk. olivenolie
200 g friske ærter
200 g frisk spinat (el. feldsalat)
Tilberedning
Kog perlespelten i bouillon efter anvisning på pakken. Gnid kyllingestykket med lidt olie, salt og peber, og steg det i ovnen ved 200° i 20 min., til kødet er gennemstegt. Rør hakket hvidløg, hakket persille, purløg, citronsaft, olie, salt, peber og ærter sammen. Så snart perlespelten er kogt og drænet for væde, vendes spelten i salaten. Når den er let afkølet, vendes spinat i. Skær kylling i mundrette stykker, læg ved siden af salaten, og server.
Tip
Du kan erstatte perlespelten med risottoris eller røde ris.